Blini-az orosz palacsinta

A blini orosz étel. Általában a maszlenyica idején, vagyis az orosz farsang idején fogyasztják. Olyan, mint a palacsinta.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukrot meleg tejben elkeverjük, két evőkanálnyi cukros tejben feloldjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a megmaradt tejet, beleszórjuk a liszt háromnegyed részét, belekeverjük a sót, s letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Hozzáadjuk a megmaradt lisztet és a vajat, jól felverjük, hogy krémesen sima legyen. Akkor még belekeverjük a tojásfehérjét, s fél órát pihentetjük.

Kis (lehetőleg öntöttvas) serpenyőt felmelegítünk, olajjal kikenjük, beleöntünk egy merőkanál tésztát, ügyelve, hogy vékony réteg legyen. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. A kész bliniket vajjal megkenjük, és egymásra rakjuk.

Citromszeletekkel díszítve tejföllel, mézzel, lekvárral vagy kaviárral forrón tálaljuk.

Ha van kedved, csatlakozz a FACEBOOK-csoporthoz is.

Tovább a blogra »